"Plant your own garden and decorate your own soul, instead of waiting for someone to bring you flowers.” Veronica A. Shoffstall

pátek 4. dubna 2008

Nějak se začít musí

Jaro je tady, což většinu lidí potěší, některé rozesmutní. Zima jim připadala nevýrazná - málo studená, bílá a nelítostná. Jak máme cítit znovuzrození, když jsme necítili smrt?
Každopádně, jarní sluníčko a voňavý vánek pohrávající si s barevnými tečkami květů v zelené trávě potěší i ty největší mrzouty - alespoň ty, co znám já. Tento víkend nás čeká první přespání "téměřvenku". Snad tam nezmrznem. Měla bych se jít sbalit.

Přemýšlím nad důvody, proč si vést blok.
Možná potřeba občas vypustit do světa pár myšlenek, které hnízdí tam někde vzadu a není příležitost se o ně podělit.
Možná potřeba podělit se i o cizí myšlenky, nebo o zajímavosti, na které narážíme každý den. Pozorování světa a vyjadřování názoru na to, co se děje a neděje - snad je to jedna ze základních lidských potřeb v přecivilizovaném světě, kde nám své názory cpou často daleko hloupějšími způsoby ostatní.
Nicméně, na těhle řádcích je budu ostatním cpát já.

Těžko říct, zda moje aktivita přežije tohle jaro. Proto ten název. Ale předpokládám, že svěží jaro potěší i na podzim nebo v zimě. A za rok se zase šikne.

Žádné komentáře: