"Plant your own garden and decorate your own soul, instead of waiting for someone to bring you flowers.” Veronica A. Shoffstall

sobota 17. května 2008

Bazalková radost

Hlásím, že bazalka je zasazena.
Roztahuje se ve dvou dlouhých truhlících a já ji chodím každou hodinu kontrolovat, jestli se chytla a bude růst v pořádku... Brzy rozvezu vybrané vzorky po republice, těm, kterým jsem to slíbila i těm, kteří to nečekají:-).
Není totiž nad rajčata pokapaná olivovým olejem a posypaná vlastnoručně vypěstovanou, čerstvě utrženou bazalkou. V parném letním počasí je tohle kombinace, která osvěží, povzbudí a potěší. Protože někdy stačí ke zvednutí nálady prostě jen dobré jídlo (a v dobré společnosti).
Vědomí, že jsme se o něj zasloužili vlastní zemědělskou činností má v dnešní době odtržení většiny lidí od surovin neopominutelné kouzlo. A když se podaří přebytky zpracovat a zachovat i na zimu, radost je ještě znásobena, a to jak na straně hostitele, tak i na straně strávníků:-)...

3 komentáře:

evelina.ta řekl(a)...

Nemuzu se dockat:-) a ted zrovna jen trpim, kde ma asi mezisklad a co se ji tam stane;-) Bylinkam zdar! A dekuju.

brněnský drak řekl(a)...

Dneska jsem bastila poprve bio-banan. Navzdory bio-manii musim konstatovat, ze chutnal jinak a lepe. Naleplku bio jsem objevila az po konzumaci, takze zadny placebo efekt.
Zdar tedy i bio-bazalce!!!

evelina.ta řekl(a)...

právě teď, právě teď:-) si to užívám; díky za zelené potěšení, v kombinaci červená a bílá... mňam, mňam