Hlásím, že bazalka je zasazena.
Roztahuje se ve dvou dlouhých truhlících a já ji chodím každou hodinu kontrolovat, jestli se chytla a bude růst v pořádku... Brzy rozvezu vybrané vzorky po republice, těm, kterým jsem to slíbila i těm, kteří to nečekají:-).
Není totiž nad rajčata pokapaná olivovým olejem a posypaná vlastnoručně vypěstovanou, čerstvě utrženou bazalkou. V parném letním počasí je tohle kombinace, která osvěží, povzbudí a potěší. Protože někdy stačí ke zvednutí nálady prostě jen dobré jídlo (a v dobré společnosti).
Vědomí, že jsme se o něj zasloužili vlastní zemědělskou činností má v dnešní době odtržení většiny lidí od surovin neopominutelné kouzlo. A když se podaří přebytky zpracovat a zachovat i na zimu, radost je ještě znásobena, a to jak na straně hostitele, tak i na straně strávníků:-)...
3 komentáře:
Nemuzu se dockat:-) a ted zrovna jen trpim, kde ma asi mezisklad a co se ji tam stane;-) Bylinkam zdar! A dekuju.
Dneska jsem bastila poprve bio-banan. Navzdory bio-manii musim konstatovat, ze chutnal jinak a lepe. Naleplku bio jsem objevila az po konzumaci, takze zadny placebo efekt.
Zdar tedy i bio-bazalce!!!
právě teď, právě teď:-) si to užívám; díky za zelené potěšení, v kombinaci červená a bílá... mňam, mňam
Okomentovat